Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 september 2014

Höns gör comeback i det svenska köket

Höns gör comeback i det svenska köket


Fram till slutet av 1980-talet var höns något som fanns på den svenska befolkningens tallrikar. Nu gör maten comeback via Scandinavian Organics som noterar sig på Aktietorget.


Fram till slutet av 1980-talet var höns något som fanns på den svenska befolkningens tallrikar. Kanske oftast i form av hönsfrikassé och curryhöns. Men sedan var det som med modekläder, helt plötsligt var det varken någon som sålde eller efterfrågade produkten. Hönsen hamnade i stället på soptippen, och i dagens mer miljöinriktade samhälle blir de antingen fjärrvärme och elektricitet eller biogas. Men det är självklart ändå fullständigt vansinnigt.

Sedan några år tillbaka har dock en svensk entreprenör tagit tag i saken. Scandinavian Organics använder värphöns som råvara för att göra färska, KRAV-ekologiska buljonger, soppor, fonder, färser, salladskött, köttbullar, bröstfiléer mm. Och vad vi förstår så är produkterna uppskattade på marknaden. En notering på Aktietorget planeras nu.

Läs även: Fyra kommande noteringar

Uppdatering: Artikeln har ändrats, företaget ska listas på Aktietorget och inte First North.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss