Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 februari 2012

Gordon Gekko till attack mot insider-handel

Gordon Gekko till attack mot insider-handel


Här är en annons som vi inte hade kunnat förutspå. Självaste Gordon Gekko, kungen av insider-handel, går till attack mot olaglig handel på finansmarknaden.


Fakta:

Wall Street-filmen gick upp på biograferna år 1987. År 2010 kom en uppföljare, som inte nödvändigtvis levde upp till ettan.

Det är alltså skådespelaren Michael Douglas, som spelade karaktären Gordon Gekko i den klassiska filmen Wall Street, som i en reklamfilm från FBI uppmanar allmänheten och aktörer på marknaden att anmäla misstänkta affärer.

Det är nog många som kommer att sätta kaffet i halsen, Gordon Gekko och filmen Wall Street är trots allt vad som inspirerade många att söka sig till ett jobb på finansmarknaden. Vilket i sig självt kan diskuteras hur hälsosamt det är. Men faktum är att både Michael Doublas och filmens skapare Oliver Stone blev något chockade och inte helt nöjda av responsen som filmen fick. Oliver Stone tog i filmen upp både positiva och negativa saker med finansmarknaden, kapitalism och girighet. Publiken valde dock att tolka allt som positivt och “skurken” blev en kultförklarad hjälte.

Reklamfilmen från FBIDet klassiska “Greed is good”-talet av Gordon Gekko

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder. En av bolagets stora satsningar är i Sverige med Kallak-projektet. VD Kurt Budge presenterar verksamheten i samband med en nyemission. Bolagets aktier är noterade både på AIM i London och Spotlight i Sverige.

Följ oss