Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

27 juni 2020

Genova Property Groups IPO får teckna-rekommendation av analytiker

Genova Property Groups IPO får teckna-rekommendation av analytiker


Genova Property Group gör en IPO på Nasdaq Stockholm för sina stamaktier. Analytiker ger erbjudandet en teckna-rekommendation.


Genova Property Group äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med fokus på Stockholm och Uppsala. Koncernen är indelad i tre affärsområden; Förvaltningsfastigheter, Bostadsproduktion och Samhällsfastigheter som erbjuder kontor, kommersiella lokaler, bostäder samt olika typer av vård- och omsorgsboenden.

Genova har sedan år 2015 preferensaktier noterade men nu är det dags för en IPO av stamaktierna på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet är totalt på närmare 750 Mkr till 65 kr per aktie. Teckning för allmänheten pågår till och med 29 juni och noteringen sker den 30 juni. Det är dock något begränsat för vilka som kan teckna sig, verkar vara öppet för kunder hos Avanza och Swedbank.

Hur ska då en investerare agera? Intresset verkar vara stort och erbjudandet till institutioner stängde i förtid. Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet i en analys och rekommenderar investerare att teckna. Man gillar prislappen som har satts på erbjudandet.

“Aktien säljs dessutom med en modest prislapp i en del av fastighetssektorn som kanske snarast har lite bubbeltendenser på börsen.”

Och man ser framför sig att aktien når minst 80 kr inom ett år.

“Kan Genova få en värdering som påminner om K2A eller K-Fastigheter finns stor uppsida i aktien. Vi vågar inte riktigt räkna med det men det vore inte konstigt om aktien står i 80 kronor inom något år.”

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Luxbright

IPO-intervju med Luxbright

Luxbright är ett teknikföretag med fokus på att utveckla och kommersialisera en ny generations röntgenrör. Genom patenterad teknik erbjuder Bolaget innovativa röntgenrör, generatorer och framtida röntgensystem till internationella systemleverantörer för att kunna förbättra och skydda liv genom att möjliggöra skarpare röntgenbilder. Bolagets röntgenrör utgör ett kraftfullt, stabilt, och kostnadseffektivt alternativ till konventionella röntgenrör. Intervju med vd Mats Alm i samband med bolagets IPO på First North.

Följ oss