Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 januari 2023

Gaming och hushållsprodukter noteras i närtid, grönsaksodlare byter marknadsplats

Gaming och hushållsprodukter noteras i närtid, grönsaksodlare byter marknadsplats


Mindark noteras, Ecomm och Refine Group gör en dubbel omvänd notering, Agtira flyttar sin notering till First North.


Mindark - Gamingbolag i Göteborg som driver MMORPG-plattformen Entropia Universe. Bolagets spelvärld har varit online sedan 22 år tillbaka och en notering har planerats sedan 2005. Nu slår man till med en direktnotering på Spotlight den 27 januari.

Ecomm och Refine Group - Ett ovanligt upplägg med en dubbel omvänd notering. Vi har tidigare skrivit att Ecomm ska noteras på First North via ett omvänt förvärv av Spherio Group-skalet. Men nu adderas ytterligare ett förvärv i noteringen. Spherio Group AB töms på verksamhet vilket är vanligt, och sedan köper man Ecomm Holding AB i ett omvänt förvärv, en transaktion som i skrivande stund ännu inte är klar, och under förutsättning att det omvända förvärvet genomförs så genomförs det omvända förvärvet av Refine Group AB. Det är alltså två olika företag som lyfts in i ett skal där ägandet i grova drag blir Refine Groups ägare 60 % och Ecomms ägare 40 %. Refine Group hette tidigare Empire Sweden och var en gång i tiden Ian Wachtmeisters verksamhet. Verksamheten fanns tidigare i det noterade bolaget Empire AB, innan den knoppades av till Empire Sweden och Empire-skalet användes för att notera KakelMax.

Agtira - Bygger och driver växthus för odling året runt. Invigde förra veckan ett växthus vid ICA Maxi i Östersund där det nu odlas gurkor och tomater och senare i år tillkommer lax. Noterades är 2017 på NGM Nordic SME under namnet Peckas Naturodlingar, i slutet av januari flyttar man noteringen till First North.


Läs även: 6 kommande noteringar under 2023

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss