Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

5 oktober 2020

Gaming och fastigheter noteras under oktober

Gaming och fastigheter noteras under oktober


Tre företag som ska notera sina aktier under oktober är Media and Games Invest, Wästbygg och Offentliga Hus.


Media and Games Invest - En tysk koncern av gamingbolag som växer både organiskt och genom förvärv. Stängde den sista september en private placement på 300 Mkr och noterar sig den 6 oktober på First North. Det är en parallellnotering till den notering på Scale-listan på Frankfurtbörsen (XETRA Exchange) bolaget har sedan tidigare.

Wästbygg - Ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag som är verksamt på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar. Rutger Arnhult är huvudägare. Gör nu en IPO på 1 093 Mkr med sista teckningsdag den 9 oktober och noteras på Nasdaq Stockholm den 13 oktober. Börsveckan ger erbjudandet en teckna-rekommendation.

Offentliga Hus - Har som affärsidé är att förvalta och förädla samhällsfastigheter med det offentliga som fortsatt hyresgäst. Ägs till 50 % av Fastator. Noteringserbjudandet förväntas omfatta nyemitterade aktier i bolaget uppgående till ett belopp om cirka 750 Mkr samt befintliga uppgående till ett belopp om cirka 750 miljoner kronor. Erbjudandet förväntas presenteras inom någon dag med efterföljande notering på First North.


Läs även: 6 företag som ska notera sig på Stockholmsbörsen under 2020

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Offentliga Hus

IPO-intervju med vd för Offentliga Hus

Intervju med Fredrik Brodin, vd för Offentliga Hus, i samband med fastighetsbolagets IPO på First North. Offentliga Hus är ett fastighetsbolag med fokus på samhällsfastigheter, där hyresgästerna till övervägande del, direkt eller indirekt, utgörs av offentliga verksamheter. Bolaget är geografiskt fokuserat på större och medelstora städer i Sverige.

Följ oss