Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 december 2013

Fyra starka aktier att investera i för 2014

Fyra starka aktier att investera i för 2014


En portfölj av fyra starka aktier att investera i för år 2014. Affärsvärlden rekommenderar Nolato, Rejlers, SJR och Volvo. Ett val för placerare som söker en balanserad risk och potential.


Nolato - Aktien har gått upp 30 procent under hösten, men Affärsvärlden anser att aktien kan stiga till över 200 kr under 2014. Resultatet per aktie blir i år 13 kr och stiger under nästa år till 15 kr enligt prognosen, vilket ger ett P/E-tal på 10,5 respektive 9. Nolatos resultat har svängt tidigare år men har nu etablerat sig på en högre nivå. Det är återkommande beställningar av varor till medicinteknisk utrustning och mobiltelefonbranschen som ger företaget en bra stabilitet.

Rejlers - En teknikkonsult som sällan står i strålkastarljuset. Företaget gynnas av infrastruktursatsningar runt om i Norden. Både omsättning och vinst växer snabbare än konkurrenterna i branschen under 2014. Rejlers är en snabbväxare som nu växt så länge att företaget snart är etablerat som ett av de större konsultföretagen på börsen. Med Affärsvärldens prognoser så har företaget ett P/E-tal på 12 och ett EV/S-tal på 0,7.

SJR - Ett tilltalande bemanningsföretag med god tillväxt, en historik av fin lönsamhet och starka finanser. Allt detta till en försiktig värdering och hög direktavkastning. Om den svenska arbetsmarknaden förbättras kan det bli riktigt trevligt för SJR och skulle en förbättring utebli så är det helt ok ändå, då företaget visat att det kan växa och försvara sin lönsamhet även i en svag ekonomi. Affärsvärldens fundamentala riktkurs är 80 kr.

Volvo - Aktien har gått ner sju procent under 2013 på en stark börs, vilket inte direkt gör det till ett självklart val. Men Affärsvärlden anser att mycket talar för att den dystra utvecklingen med fallande försäljning kan vara på väg att vända. Sparpaket och omstruktureringar väntas ge effekt nästa år och försäljningen kan ta fart. Volvo blir Affärsvärldens val i verkstadssektorn och en direktavkastning nästa år på 3,7 procent blir en ren bonus.

Läs även: 5 bra och stabila aktier för 2014

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss