Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 april 2021

Fyra noteringar innan sommaren och en uppskjuten

Fyra noteringar innan sommaren och en uppskjuten


Fyra företag som ska notera sina aktier innan sommaren är Permascand, Ectin Research, Loyal Solutions och Acast. Trustly däremot får skjuta på sin.


Permascand - Utvecklar och säljer elektrokemiska lösningar och katalytiska beläggningar till industrin. Ett stort fokus är på vätgas. För en vecka sedan skrev Di att Permascand, enligt källor, ska notera sig på Nasdaq Stockholm innan sommaren. ABG Sundal Collier och Carnegie uppges vara rådgivare.

Ectin Research - Ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedelskandidaten MFA-370. MFA-370 har i prekliniska studier påvisat lovande potential i behandlingsterapi för metastaserad blåscancer och cancerformerna bröst-, kolorektal- och prostatacancer. I veckan meddelade Sedermera Fondkommission att Ectin Research ska göra en noteringsemission under maj-juni och sedan notera sig på Spotlight.

Loyal Solutions - Erbjuder plattformen LoyalTFacts som gör det möjligt för bolagets kunder att generera nya kompletterande intäktsströmmar som ökar och förbättrar kundlojalitet. Loyal Solutions fokuserar på flygbolag, fintech, hotell- och restaurang, köpcentrum och telekom. I veckan meddelade Sedermera Fondkommission att danska Loyal Solutions ska notera sig på First North i Stockholm under andra kvartalet 2021 och inför det göra en nyemission.

Acast - En källa har till Di Digital har bekräftat att podcast-företget ska noteras innan sommaren. Enligt källor till Di Digital är det ABG Sundal Collier som leder noteringsarbetet tillsammans med Barclays och Carnegie.

Stor börsnotering uppskjuten

Trustly - Prospektet för betalföretagets börsnotering skulle ha släppts den 20 april enligt Di, men bolaget fick tvärstoppa processen då FI har inlett ett ärende relaterat till en annan fråga. FI anser att Trustly ska ha en god kundkännedom om sina användare, medan Trustly har förlitat sig på att användarnas banker har den kollen. En kommentar från FI är att ärendet inte kommer att bli klart innan sommaren och sedan lite till. Dvs det ser ut som att Trustlys notering får vänta till efter sommaren.


Läs även:

8 intressanta noteringar i närtid och en som kommer senare i år

Börsveckans analytiker rekommenderar fyra aktier

Skilda åsikter om Hemnets börsnotering

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation till Modelons IPO

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss