Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 september 2014

Fyra bra aktier att investera i just nu

Fyra bra aktier att investera i just nu


De fyra bästa aktierna att investera i just nu är Biotage, Haldex, Transmode och Invisio. Därför ska du göra en placering i dem.


Det är något oroligt i ekonomin och i ett sådant läge gör en investerare klokt i att välja ut enskilda aktier, i stället för att ta en bred exponering mot marknaden som helhet. Tomas Meerits, förvaltare på Lancelot Avalon, och Tomas Linnala, chefredaktör på Placera, har tagit fram de fyra bästa aktierna just nu. De första två rekommenderas av Linnala och de andra två av Meerits.

Biotage - För 10-15 år sedan kollapsade aktien fullständigt. Idag har företaget byggt upp en stabil verksamhet kring medicinteknik, som växer, och bolaget delar ut pengar.

Haldex - Ett verkstadsbolag, med drygt 50 % av sin exponering mot USA, vars ekonomi växer kraftigt. Samt mot fordonsindustrin i Tyskland som går förvånansvärt bra.

Transmode - Ett bolag som växer för att vi använder mer datatrafik i våra mobilnät. Bolaget gör att telekomoperatörerna kan utöka kapaciteten utan att investera lika mycket i nya nät. Bolagets orderingång är ojämn, och på senare tid har den varit lägre, vilket har  gjort att kursen gått nerr, vilket ger ett bra köpläge.

Invisio - Ett teknikbolag som har produkter för röstkommunikation under svåra förhållanden. Bland annat så leds ljudet via kraniet, vilket gör att mottagaren hör vad den som talar säger utan att något oljud kommer med. Bolaget har en besvärlig historia där man satsade på konsumentmarknaden, vilket visade sig vara olönsamt. Idag riktar man sig mot specialmarknader där orders från militära specialförband har börjat trilla in, vilken är toppen av en mycket större marknad.

Nedan lägger Meerits och Linnala ut sina motiveringar. Videon inleds även med två aktier som de tycker att man bör hålla sig borta ifrån. 

Så hittar du fyndaktierna

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss