Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 juni 2017

Fyra aktuella nyemissioner

Fyra aktuella nyemissioner


Fyra aktuella nyemissioner är stamcellsföretaget NextCell Pharma, onlineapoteket iApotek, operationssystemföretaget Ortoma och skandalföretaget Eltel.


NextCell Pharma - Utvecklar möjligheterna med stamceller inom flera olika områden. Noterar sig på Aktietorget den 13 juli. Gör en nyemission på 25 Mkr med sista teckningsdag den 12 juni. Läs vår tidigare intervju med VD.

iApotek - Ett onlineapotek för receptfria läkemedel, niktotinläkemedel och kosmetikprodukter. I bolaget ingår även Shave It som säljer rakhyvlar via abonnemang online. Noteras på Aktietorget den 28 juni och gör inför det en liten emission på 3,3 Mkr med sista teckningsdag den 13 juni.

Ortoma - Ortoma utvecklar operationssystem för planering och positionering av ledimplantat vid höftleds-, knäleds- och ryggkirurgi. Ortoma är sedan 2014 noterat på Aktietorget och gör nu en nyemission på 48 Mkr med sista teckningsdag den 15 juni.

Eltel - Bolaget som planerar, bygger och underhåller el- och telenät. Noterades år 2015 och måste nu göra en nyemission efter en katastrofal utveckling som sannolikt kommer att få rättsliga efterspel. Gör en emission på 1,5 Mdkr till 16 kr per aktie med sista teckningsdag den 22 juni.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss