Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

6 oktober 2011

Fulltecknad nyemission för Kombridge

Fulltecknad nyemission för Kombridge


Att underlätta för maskiner och annan teknisk utrustning att prata med sina ägare är ett område som har goda framtidsutsikter. Den övertygelsen finns i alla fall hos Göteborgsföretaget Kombridge som just har genomfört en lyckad nyemission för att fortsätta sin snabba utveckling.


Kombridge är ett av företagen inom Chalmers Innovation och bildades för ett knappt år sedan. Nu har företagets ägare, Chalmers Innovation Seed Fund, företagets fyra grundare och privata investerare, garanterat Kombridges fortsatta utveckling genom ett kapitaltillskott i form av en riktad nyemission.

– Det är oerhört glädjande att våra ägare tror på oss och vill att vi skall fortsätta att utveckla vår affär. De nya pengarna kommer vi att använda bland annat för att stärka vår marknadsföring och försäljning. Vi kommer också att anställa mera personal för att vidareutveckla vår teknik, säger Patrik Boccara, VD för Kombridge.

Kombridge arbetar med kommunikation mellan maskiner, ett område som just nu utvecklas mycket starkt.

– Analytiker bedömer att den globala marknaden kommer att ha nått ett värde av mellan 400 och 500 miljarder kronor år 2014, konstaterar Patrik Boccara.

Den tjänst som Kombridge säljer gör det enklare och billigare för företag av olika slag att kommunicera med teknisk utrustning som finns på andra platser. Mängden tillämpningar är nästan oändlig och kommunikation kan ske med allt från avancerad produktionsutrustning som industrirobotar via återvinningsbehållare till kaffeautomater.

– Teamet bakom Kombridge har visat att det finns kunder för deras erbjudande idag. Timing är avgörande för ett bolag som Kombridge, och allt tyder på att företaget är helt rätt ute i tiden, säger Timo Lehes, investment manager för Chalmers Innovation Seed Fund.

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss