Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 februari 2012

Företag under förändring ger köpvärd aktie

Företag under förändring ger köpvärd aktie


SCA säljer sin förpackningsverksamhet för 1,7 miljarder euro och fler affärer är sannolikt på gång. Lönsamheten väntas bli både högre och stabilare. Aktien får en köprekommendation i en färsk analys.


Fakta:

SCA handlas på Nasdaq OMX Stockholm, på Large cap-listan.

SCA utvecklar, producerar och marknadsför personliga hygienprodukter, mjukpapper, förpackningar, tryckpapper och sågade trävaror och säljer produkterna i fler än 100 länder. Under 2010 omsatte företaget 107 miljarder SEK och hade cirka 45 000 anställda.

SCA undergår dock just nu stora förändringar. Under januari 2012 meddelade företaget att man säljer sin förpackningsverksamhet för 1,7 miljarder euro, något som uppskattas av Affärsvärldens analytiker i en analys den 8 februari 2012.

Det kan dock komma att hända mer än så. På marknaden spekuleras det om att SCA även kommer att göra sig av med sin skogs- och pappersverksamhet. Antingen genom en avknoppning eller någon form av affär med Holmen

Tidningen spår att när det förpackningsverksamheten nu snart är borta så kan företagets lönsamhet komma att bli både högre och stabilare. Vidare tror man att p/e-talet kan röra sig mot Kimberly-Clarks höjder och att aktien inom något år kan ha tagit sig över 130-kronorsnivån, vilket kan jämföras med dagens 113,60 kr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss