Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 augusti 2016

Företag inom smarta hem siktar på notering

Företag inom smarta hem siktar på notering


Nyemissioner.se kan avslöja att företaget Compare-IT siktar på att notera sig på Aktietorget under första kvartalet 2017.


Nyemissioner.se kan avslöja att företaget Compare-IT siktar på att notera sig på Aktietorget under första kvartalet 2017. Bolaget är verksamt inom byggnadsautomation och smarta hem. Just nu genomförs en private placement på 4 Mkr som i januari 2017 följs upp med en publik noteringsemission på 10 Mkr med efterföljande notering på Aktietorget.

Compare-IT genomför just nu en förflyttning i sin affärsidé och verksamhet, från att ha fokuserat på att projektleda byggnadsautomation i stora byggnader till att bli ett produktbolag med produkter för mindre byggnader som villor. Dvs bolaget blir mer verksamt inom smarta hem och IoT (Internet of Things). Compare-IT siktar på att deras produkter ska vara hemmets gateway för IoT, med vilka andra produkter kan interagera via ett öppet API. Till hösten ska det exempelvis gå att koppla produkter från företag som Nibe och Verisure, men även från globala företag som Google Nest, Apple HomeKit, Philips och Osram.

Det är en klart spännande marknad, återstår att se när den verkligen tar fart och vilka företag som blir vinnare.

Läs även: Ett nytt Fingerprint siktar på börsen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss