Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 april 2016

Fingerprint Cards får köprekommendation av Handelsbanken

Fingerprint Cards får köprekommendation av Handelsbanken


Handelsbanken blev i fredags den första svenska storbanken att publicera en analys av Fingerprint Cards. Samma dag meddelade Swedbank att de också kommer med en analys inom kort.


Handelsbanken blev i fredags den första svenska storbanken att publicera en analys av Fingerprint Cards. Rekommendationen är öka med en riktkurs på 600 kr. Man skriver bland annat

"Vi finner värderingen attraktiv, på 14 gånger väntat resultat 2016 och tror att skördetiden är långt ifrån över"

"Förbättrad bolagsstyrning och en stark styrelse/ledning borde addera ytterligare till investerarnas förtroende"

"Bortom nästa år, räknar vi med att tillväxten får hjälp av användandet av fingeravtryckssensorer i smarta kort och andra applikationer"

"Vi tror att FPC kommer att fortsätta att vara den dominerande aktören inom sin adresserbara marknad, men räknar med att bolagets marknadsandel sjunker från närmare 100 procent till 50 procent, vilket ger en andel av den totala marknaden på omkring 30 procent 2020"

Arctic Securities upprepar köprekommendation

Förutom att Handelsbanken presenterade sin analys igår så kom Arctic Securities med en uppdatering på sin bevakning. Man rekommenderar Köp med en riktkurs på 850 kr.

Swedbank kommer med analys på Fingerprint

Samma dag som Handelsbanken släppte sin analys på Fingerprint så meddelade Swedbank att även de snart kommer med en analys på biometriföretagets aktie. Så snart är det två av de svenska storbankerna som har bevakning.

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss