Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 juni 2014

Fenix Outdoor börsnoteras och Spotify övar

Fenix Outdoor börsnoteras och Spotify övar


Scandi Standard är köpvärd, Fenix Outdoor börsnoteras, Spotify övar på att vara börsnoterat och Observe Medical avbryter sin listning.


Fenix Outdoor börsnoteras

Fenix Outdoors börsnotering är mest av det tekniska slaget. Fenix Outdoor AB är fram till denna notering noterat på Stockholmsbörsen. Huvudägaren ville dock byta juridisk hemvist på bolaget. Det Schweiziska bolaget Fenix Outdoor International AG (tidigare kallat Nidron Holding AG) köper därför Fenix Outdoor AB och säljarna får aktier i det köpande bolaget. Fenix Outdoor International AG noteras den 26 juni 2014 och Fenix Outdoor AB avnoteras den 4 juli 2014.

Spotify övar på börsnotering

Det rapporteras denna vecka att Spotify har hållit "övnings-earnings calls" med sina investerare och investmentbanker. Något som företag brukar göra för att förbereda sig för en börsnotering. Helt enkelt för att kunna svara på de tuffa frågor som ställs av marknadens aktörer både i samband med noteringen och löpande därefter. Följ Spotifys börsnotering.

Observe Medical avbryter

Observe Medical meddelade i måndags att de avbryter sin nyemission och listning på First North. Orsaken som anges är att industriella aktörer visat intresse för bolaget och att det bäst hanteras i onoterad miljö.

Scandi Standard är köpvärd

Livsmedelsföretaget Scandi Standard som tillverkar kycklingprodukter noteras på Stockholmsbörsen den 27 juni. I veckans nummer av Affärsvärlden anser tidningen att aktien är värd att teckna. Trenden på marknaden för kycklingbaserade livsmedel talar för, samtidigt som bolagets miljöprofil ligger rätt i tiden. Dessutom förefaller värderingen som teckningsintervallet indikerar vara attraktiv i tidningens ögon, i jämförelse med utländska kycklingtillverkare.

Läs även: De tre senaste tillskotten på noteringsfronten

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss