Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 mars 2014

Fem köpvärda aktier i småbolag

Fem köpvärda aktier i småbolag


Fem köpvärda aktier i småbolag utvalda av Stefan Kopperud, förvaltare av fonden DNB Micro Cap. Det är Hi-Q, Lindab, MQ, Proffice och Sweco som en investerare bör titta närmare på.


Hi-Q

Företaget har visat sig vara duktiga på att hantera sin beläggningsgrad och rekrytering. DNBs förvaltare tror att investeringarna nu tar fart baserat på vad svenska tjänsteföretag säger.

Lindab

DNB tror inte på en dramatisk förbättring av byggandet i Europa, men att botten ser ut att ha passerats. Till Aktiespararna säger DNBs förvaltare Stefan Kopperud “En gradvis förbättring påverkar Lindabs tillväxtmöjligheter och lönsamhet.”.

MQ

Klädföretaget MQ har fler tunga år bakom sig men nu har företagets nya VD satt fokus på kostnader och förbättring av kollektionerna. Låg inflation och ökad köpkraft hjälper ger stöd åt efterfrågan på branschens liksom företagets produkter.

Proffice

Som med alla bemanningsföretag påverkas Proffice positivt när ekonomin tar fart. Det första företaget gör när efterfrågan tar fart är att hyra in arbetskraft för att i ett andra steg anställa om uppgången visar sig vara beständig.

Sweco

Sweco är ett av de största teknikkonsultföretaget inom transportområdet  efter att köpet av Vectura. Stefan Kopperud på DNB säger att de ser bra möjligheter för Sweco att få sin beskärda del av de stora investeringarna i infrastruktur som är planerade under de kommande åren, något som ett valår även tenderar att påverka positivt.

Läs även: Åtta aktier med stor potential

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss