Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

29 november 2021

Fem intressanta och aktuella noteringsemissioner

Fem intressanta och aktuella noteringsemissioner


Fem IPO:s som är aktuella just nu är KlaraBo, Momentum Software Group, Nordic Asia Investment Group, Case Group och MTI Investment.


KlaraBo - Ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Gör en noteringsemission på 862,5 Mkr och börjar handlas på First North den 2 december. Får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden och Börsveckan.

Momentum Software Group - Erbjuder molnbaserade fastighetssystem till svenska fastighetsägare. Genomför ett noteringserbjudande bestående av en emission på 100 Mkr och befintliga aktier för 160 Mkr. Noteras på First North den 8 december. Lannebo Fonder, Enter Fonder, JoFam (ett investmentbolag som ägs av Per Josefsson med familj) och Öhman Fonder har åtagit sig att förvärva aktier i noteringserbjudandet för sammanlagt cirka 185 Mkr.

Nordic Asia - Ett investmentbolag med fokus på den digitala konsument tillväxten i Kina. Gör en noteringsemission på upp till 300 Mkr och börjar handlas på First North den 16 december. Får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden.

Case Group - En fristående kapitalförvaltare med fokus på fondförvaltning. Största ägare är Stefan Edberg. Gör nu en noteringsemission på 25 Mkr och noterar sig på first North den 16 december.

MTI Investment - Ett investmentbolag och bolagsbyggande företag som fokuserar på små och medelstora bolag i Östafrika. Företaget gör nu en noteringsemission på upp till 25,4 Mkr och noteras på First North den 21 december. Handelsbanken Fonder (Emerging Markets), Stiftelsen H&M Foundation har tillsammans med styrelseledamöter, VD, befintliga aktieägare och externa investerare åtagit sig att förvärva units i noteringerbjudandet för sammanlagt cirka 17,7 Mkr.


Se även:

6 noteringar som närmar sig

Venture builder-företaget EPTI presenterar verksamheten inför notering

Kvix streamingplattform revolutionerar välmående

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss