Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 mars 2012

Fem intressanta aktier på smålistorna

Fem intressanta aktier på smålistorna


Tidningen Affärsvärlden har begett sig utanför Stockholmsbörsen och hittat fem intressanta aktier att fynda på smålistorna, dvs på First North, Aktietorget och Nordic-MTF.


Fakta:

Aktietorget är störst av smålistorna med 125 listade företag.

Tidningen Affärsvärlden skriver sällan om aktier och företag som finns på andra listor än Stockholmsbörsen (Nasdaq OMX). I veckans nummer har de dock gett sig ut bland företagen på smålistorna, dvs First North, Aktietorget och NGM Nordic MTF, och hittat fem intressanta aktier som de anser att det är fyndläge i.

SJR är ett bemanningsföretag listat på First North som idag ger en direktavkastning på 8 procent och hade under 2011 en högre vinst än konkurrenten Poolia. Aktien handlas till 11 gånger vinster för 2011, jämfört med kollegorna på Nasdaq OMX som handlas till 14. Kurs vid publicering 58 kr.

DIBS är en leverantör av betaltjänster för e-handel som handlas på First North. E-handeln växer snabbt och DIBS är ett sätt att få direkt exponering mot den utvecklingen. Kurs vid publicering 47,50 kr.

Aros Quality Group är en underleverantör till verkstadsindustrin med en omsättning på 2 miljarder kronor. Företaget är listat på Aktietorget handlas till endast 8 gånger förra årets vinst, vilket är långt mycket billigare än bolagen på Nasdaq OMX. Kurs vid publicering 42,50 kr.

Cherryföretagen är ett spelbolag på Aktietorget med bas inom kasino- och automatspel, men där affärsområdet inom internetspel nu växer snabbt. Företaget har även en egen plattform för internetspel, vilket gör att de inte behöver betala royalty till extern leverantör. Kurs vid publicering 23,80 kr.

Kopparbergs Bryggeri är listat på NGM Nordic-MTF och är ett känt bryggeri bland konsumenter men något mindre känt bland investerare. Kopparbergs är ett bryggeri som tillverkar, distribuerar och marknadsför ett brett dryckessortiment. Företaget är bland annat Systembolagets största leverantör av cider och starkölen Sofiero är för nionde året i rad den bäst säljande starkölen. Handlas till p/e 11 på förra årets vinst och direktavkastningen är 5 %. Kurs vid publicering 25 kr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss