Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2 maj 2015

Fem företag som ska notera sig

Fem företag som ska notera sig


Nanexa, Sino Agro Food, Wittra och CLX Networks ska notera sina aktier. Dessutom sägs Posten planera en börsnotering av Strålfors.


Nanexa - Är ett forskningsföretag som utvecklar och marknadsför produkter inom nanoteknologi. Bolagets fokus ligger på PharmaShell som är ett nytt drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal områden. Listar sig på Aktietorget i juni.

Strålfors - Det skvallras om att Posten planerar att göra sig av med kuverteringsbolaget Strålfors genom en börsnotering. Återstår att se om ryktena är sanna.

Sino Agro Food - Den kinesiska matproducenten som är OTC-noterad i USA har kämpat i motvind under många år. Vi har skrivit om deras olika noteringsplaner många gånger. Men nu är planen i alla fall att notera sig på Oslobörsen med hjälp av Arctic Securities och sedan göra en parallellnotering på First North i Stockholm. Uppdatering: Tro det eller ej, men bara dagar efter nyheten om Oslo-noteringen har företaget ändrat sina planer igen. Bolagets CFO meddelade att noteringen i Oslo kommer att ta tid att genomföra, nu är det en notering på First North i Stockholm som är prioritet 1.

Wittra - Erbjuder en lösning för att spåra var saker befinner sig på ett sätt som är stabilare än GPS. Går att använda både för stora saker som bilar och mindre saker så som elverktyg. Enligt DI ska bolaget göra en nyemission på 30 Mkr och siktar sedan på Nasdaq-börsen i New York under 2016.

CLX Networks - Vi människor skickar allt färre SMS, men samtidigt växer SMS-kommunikation snabbt, både i form av bulk-utskick från företag till olika koder från appar. CLX som är en snabbväxare inom området sägs planera en börsnotering till hösten med en värdering på 2 miljarder.

Läs om fler börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss