Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

14 november 2017

Fem aktuella och kommande noteringar

Fem aktuella och kommande noteringar


Fem företag som ska notera sina aktier är Acconeer, Irras, GoldBlue, 24SevenOffice och Gigger.


Acconeer - Har utvecklat en strömsnål högprecisions 3D-sensor. Genom tekniken möjliggörs snabba och exakta avståndsmätningar av objekt och miljöer. Sedan vi för drygt ett år sedan avslöjade att bolaget ska notera sig så har detta varit en av de mest efterlängtade noteringarna. Bolaget har hållit marknaden på halster, där vi uppfattar orsaken som att de ville få ett kundavtal på plats först. Företaget gör nu en nyemission på upp till 180 Mkr inför sin notering på First North den 11 december, men bara 30 Mkr är för allmänheten. Räkna med en kraftig överteckning.

Irras - Ett medtech-bolag som har utvecklat och säljer ett system för dränage och ICP-monitorering. Gör en nyemission på 402,5 Mkr och noterar sig på First North den 22 november.

GoldBlue - En onlinespelsoperatör (kasino, spelmaskiner etc) med vad vi förstår ett större fokus på Asien. Gör just nu en nyemission på 24 Mkr och noterar sig på First North den 20 december.

24SevenOffice Scandinavia - Erbjuder egenutvecklade högfunktionella molnbaserade affärssystem med moduler inom bokföring, CRM, projekt och timmar samt rapportering. Ska notera sig på Aktietorget inom någon månad och inför det göra en nyemission. Något av en överraskning, bolaget noterades på Oslobörsen 2007 och köptes sedan ut år 2013.

Gigger - En plattform för frilans-, konsult- och andra verksamheter med många timanställda, exempelvis inom hotell-och restaurangnäringen. Bolaget har nyligen fått Osix som ny huvudägare och har i samband med det skruvat något på sitt koncept och bytt namn från Bidnord till Gigger. Ska notera sig på NGM Nordic-MTF under första halvåret 2018.


Läs även: Intervju med spelföretaget Toadman Interactive som står inför en notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss