Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

27 december 2020

Etrion, en Lundin-SPAC?

Etrion, en Lundin-SPAC?


I slutet av oktober meddelade Lundin-sfärens solenergiföretag Etrion att de ska sälja alla sin tillgångar och dela ut delar av pengarna.


I slutet av oktober meddelade Lundin-sfärens solenergiföretag Etrion att de ska sälja alla sina tillgångar i Japan, dvs både färdiga solcellsparker och utvecklingsprojekt. Nyhetsbyråerna skrev var sin notis om saken. Men eftersom få följer bolaget så var det få som reflekterade över att Etrion bara har verksamhet i Japan, dvs att de säljer alla sina tillgångar i Japan är samma sak som att de säljer samtliga sina tillgångar.

Etrion meddelade även att de förväntar sig att processen att sälja tillgångarna ska vara klar under första kvartalet 2021. Man meddelade vidare att man har för avsikt att dela ut en del av pengarna. Men utöver detta har man inte sagt vad framtiden för bolaget är. Men om man hade tänkt likvidera bolaget så hade man rimligtvis planerat att dela ut alla pengar och hade man tänkt bygga ny solenergiverksamhet i något annat land så hade man enklast behållit alla pengar i bolaget. Så om allt går enligt plan kommer Etrion under första kvartalet var ett bolagsskal med en kassa som är noterat i Stockholm och Toronto, som ingår i Lundinsfären. Det får väl nästan kallas för en Lundin-SPAC, dvs ett skal som ska tillföras ny verksamhet?

Etrion har inte varit någon framgång, när solenergimarknaden haft ett explosivt årtionde så har Etrion rört sig i snigelfart. Det som till slut fick fart på kursen var nyheten om att tillgångarna ska säljas.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss