ES Energy Save får en köprekommendation av Affärsvärlden

ES Energy Save, som gör produkter baserade på värmepumpar, får en köprekommendation av Affärsvärlden. Ser en uppsida på 45 % i ett huvudscenario.

ES Energy Save säljer olika former av produkter baserade på värmepumpar. Företaget noterades på Spotlight för knappt två år sedan till 20 kr per aktie. Aktien har utvecklats bra och står nu på 45 kr efter en uppgång idag på 5,4 %.

Affärsvärlden publicerade idag en analys på bolaget där man kommer fram till en köprekommendation. Man skriver att om det vill sig väl så kommer ES Energy Save att utvecklas till ett fint och lönsamt tillväxtbolag.

Analytikern skriver att marknaden för värmepumpar växer och att ES Energy Save har fått fotfäste på marknaden med sina lättinstallerade produkter. Affärsvärlden ser en uppsida på 45 % för aktien i ett huvudscenario.

”Försäljningen verkar öka väldigt bra men vi tror att det kan bli svårt för bolaget att uppnå lönsamhetsmålet, särskilt samtidigt som man växer så kraftigt. Eventuellt kan skalfördelar driva marginalerna bra. Intäkter från peak-shaving-funktionaliteten verkar vara avgörande för att målet om 15 procent i rörelsemarginal ska kunna uppnås nästa år”


Läs även:

Batteriladdarföretaget Ctek är en uppköpskandidat

Swedish Stirling säkrar 37 Mkr inför kommande emission av preferensaktier

ES Energy Save Holding AB

ES Energy Save säljer kostnadseffektiva och smarta produkter, produktkoncept, system och tjänster baserade på värmepumpsteknik. Bolaget har nyligen tagit fram och utvecklat ett nytt produktkoncept inom sin teknikplattform, kallade Plug-in-Moduler, med fokus på både kommersiella fastigheter och för byggbolag.