Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 maj 2022

Ericsson köpvärd även efter att Vonage skrivits av som misslyckat och böter lagts till

Ericsson köpvärd även efter att Vonage skrivits av som misslyckat och böter lagts till


Dagens Industri har tittat närmare på Ericsson i en analys och kommer fram till en köprekommendation med en uppsida på 30 %.


Den slutsatsen inkluderar att man skriver av enorma 40 miljarder kronor för det pågående förvärvet av Vonage som man förväntar sig ska bli misslyckat, samt att Ericsson kommer att få betala mer än 10 miljarder kronor i böter för aktiviteterna i Irak.

"När pandemin bröt ut var Ericsson anmärkningsvärt motståndskraftigt och tappade inte ens försäljning i det stormiga andra kvartalet 2020. Bolaget har högre avkastning på sysselsatt kapital än mätteknikbolaget Hexagon och genererar mer fritt kassaflöde än verkstadsstjärnan Atlas Copco."

Läs även:

Fem bra aktier att köpa just nu enligt Börsveckan

Snabbväxaren Medicover har en uppsida på 40 procent

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Lipigon Pharmaceuticals utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Lipigons läkemedelskandidat Lipisense är av RNA-läkemedelstyp och förhindrar cellernas tillverkning av det sjukdomsfrämjande målproteinet ANGPTL4. Detta sker genom att proteinkodande RNA förstörs redan innan målproteinet hunnit bildas. Målproteinet har en stark genetisk koppling till skadliga blodfetter och relaterade sjukdomar. Lipigon gör en företrädesemission och i samband med detta gjordes denna intervju med vd Stefan K Nilsson.

Följ oss