Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 augusti 2012

Eniro kan slås samman med European Directories

Eniro kan slås samman med European Directories


Eniro kan komma att slås samman med European Directories om Triton lyckas ro affären kring European Directories i hamn. Detta enligt källor som följer processen.


Fakta:

Eniro är noterat på Stockholmsbörsens Midcap-lista.

Riskkapitalbolaget Triton äger omkring 29 % av European Directories lån och gav i slutet av juni de övriga långivarna ett bud som skulle innebära att Triton skulle bli ägare till 90 % av aktierna om erbjudandet accepteras.

Dagens Industri hänvisar i fredagens tidning till anonyma källor som följer processen att om Triton lyckas med European Directories-affären så kan nästa steg bli att slå det samman med Eniro.

Källan påpekar att det fortfarande är i ett tidigt skede, men säger att det är självklart att Triton tittar på ett sådant scenario.

Magnus Lindquist på Triton säger till Dagens Industri att de fokuserar på att få uppgörelsen för European Directories i hamn, och att allt annat är spekulationer.

En sådan affär känns dock logisk. Eniro kämpar med att få ordning på sin verksamhet och rensar samtidigt kontinuerligt bort mindre tjänster som de inte anser är fokus. Att komma in i ett större sammanhang skulle kunna gynna båda parter. Dels skulle man kunna dela på utvecklingskostnader och dels skulle en större aktör kunna få mer kraft att möta den stora flora av av pigga aktörer som knaprar på de gamla katalogföretagens verksamhet från alla håll och kanter.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss