Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 maj 2015

En triss i aktuella nyemissioner

En triss i aktuella nyemissioner


Scibase och Moretime Financial Services gör emissioner inför notering, medan Latvian Forest gör en företrädesemission som redan noterat bolag.


Scibase - Medtech-företaget som ägs av bland annat SEB Venture Capital, SEB Pension, Omega Fund och statliga Fouriertransform noterar sig på First North den 2 juni. Gör fram till den 27 maj en nyemission på 150-190 Mkr. Affärsvärlden rekommenderar Teckna.

Moretime Financial Services - Moretime som är noterat på Aktietorget ger ut preferensaktier i sitt dotterbolag Moretime Financial Services med sista teckningsdag den 29 maj och listar sedan aktierna på Alternativa. Villkoren ser intressanta ut. Listningen på Alternativa gör att de inte går att äga i en ISK, men å andra sidan blir avkastningen skaffefri för juridiska personer om vi förstått saken rätt.

Latvian Forest Company - Det Aktietorget-noterade svenska skogsbolaget som äger skog i Lettland blir större och större. Nu gör bolaget en företrädesemission på 22,8 Mkr med sista teckningsdag den 8 juni. Det är ingen större skillnad mot marknadspriset, men några procent kan ju ändå vara tilltalande.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Ziccum inför notering

Ziccum inför notering

Intervju med Fredrik Sjövall och Göran Conradson på Ziccum, ett företag som står inför en notering av sina aktier på Spotlight. Ziccum utvecklar och kommersialiserar det patenterade och unika instrumentet för spraytorkning, LaminarPace. LaminarPace är ett innovativt och patenterat, CE-märkt instrument för torkning av små mängder läkemedelssubstanser med mycket låga förluster. Torr form är önskvärt i de allra flesta läkemedelsprojekten då det ökar stabiliteten, förlänger hållbarhet och förenklar vid logistik och transporter.

Följ oss