Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 september 2016

Elva företag som ska notera sig på börsen

Elva företag som ska notera sig på börsen


Engelska Skolan, EyeOnID, Cognosec och WilLak noterar sig här och nu. Smart Eye, Lindorff, Biovica, Axxonen Properties, Acarix, Gapwaves och Spintso under fjärde kvartalet och 2017.


Fyra noteringar här och nu

Internationella Engelska Skolan - Nu är det klart att företaget som driver de populära skolorna noterar sig. Den 29 september börjar aktien att handlas på Nasdaq Stockholm. Inför det säljer ägarna befintliga aktier. Swedbank Robur, Investment AB Öresund och Norron Asset Management är ankarinvesterare.

EyeOnID Technology - Idag den 20 september börjar it-säkerhetsföretaget att handlas på NGM Nordic-MTF, efter att ha genomfört en övertecknad emission under sommaren.

Cognosec - IT-säkerhetsföretaget börjar handlas på First North den 22 september, efter en noteringsprocess som pågått i över ett år.

WilLak - Leverantör av smarta byggsystem till byggbolag som i första hand bygger flerbostadshus. Börjar handlas på NGM Nordic-MTF den 22 september.

Sju noteringar under fjärde kvartalet och 2017

Smart Eye - Ett företag som erbjuder produkter, mjukvara och lösningar för ögonföljning, dvs något av en branschkollega till Tobii. Bolaget har varit verksamt sedan 1999 och verkar vid en snabb googling vara ett intressant företag. Nyhetsbyrån Finwire rapporterade nyligen att bolagets rådgivare Erik Penser Bank på LinkedIn skrivit att företaget ska noteras.

Lindorff - Inkassojätten var aktuell för en börsnotering för 2-3 år sedan men köptes då upp av Nordic Capital istället. Nu har dock DI rapporterat att Lindorff ligger lång framme i processen att börsnotera sig, och att det ska ske på Nasdaq Stockholm trots att bolaget är norskt. DI uppskattar att bolagsvärdet (börsvärde + nettoskuld) är 30 miljarder kronor.

Biovica - Utvecklar blodtest för snabb och tillförlitlig utvärdering av behandling hos patienter med spridd cancer. Gjorde en nyemission på 30 Mkr i juni, siktar på att notera sig på någon av de mindre listorna under 2017.

Axxonen Properties - Det noterade företaget Effnetplattformen har köpt 16 % av detta fastighetsbolag och meddelar att det ska noteras under 2017.

Acarix - Ett danskt diagnostikbolag i kommersiell fas med en akustisk algoritmisk teknologi för identifikation av kransartärssjukdomar (CAD). Ska notera sig på någon av marknadsplatserna i Sverige innan året är slut.

Gapwaves - Har utvecklat och erbjuder en patenterad platt antenn för trådlös kommunikation mellan basstationer och kommande 5G-mobilnätverk. Utan djupare kunskap som väcker företaget vår nyfikenhet. Har meddelat att de ska notera sig på First North innan året är slut.

Spintso - Utvecklar smarta, enkla och säkra verktyg som säljs i hela världen via distributörer till idrottsdomare. Noterar sig på Aktietorget den 31 oktober.


Läs även:

7 kommande noteringar under hösten och 2017

Drug delivery-företag noterar sig

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss