Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 oktober 2016

Det uppmärksammade spelföretaget gör en nyemission

Det uppmärksammade spelföretaget gör en nyemission


Det svenska spelföretaget Prey Studios blev nyligen känt över en natt när MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson investerade i företaget. Prey Studios håller emissionen öppen, vill börja bygga en bredare ägarkrets inför noteringen nästa år.


Fakta:

MMA står för Mixed Martial Arts. En av de mest kända organisationerna inom sporten är UFC, Ultimate Fighting Championship.

Det svenska spelföretaget Prey Studios har sedan starten för några år sedan arbetat med att ta fram MMA Manager, ett managerspel för mobiler och surfplattor inom den allt populärare kampsporten MMA. Företaget har länge hållit sig under radarn, men hamnade på förstasidorna för en månad sedan då det blev känt att den svenska MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson investerat i företaget. Den investeringen gjordes några veckor efter att han stått på scen framför världens tech- och investerarelit på Stockholm Tech Fest som Spotify-grundaren Daniel Ek årligen anordnar.

MMA-sporten har haft en snabb utveckling sedan UFC-turneringen grundades i början av 1990-talet. När det är MMA-gala i Stockholm så kommer det omkring 27 000 åskådare, och då är Sverige inte direkt centrum i MMA-världen. Det har gjorts MMA-spel, de mest kända är Electronic Arts UFC-spel, men sedan finns det relativt få seriösa alternativ trots sportens storlek.

Vi har tidigare rapporterat att Prey Studios siktar på en notering under nästa år och nu har vi snappat upp att emissionen som Alexander "The Mauler" Gustafsson deltagit i fortfarande är öppen, då företaget förutom ett fåtal större investerare även vill börja utöka sin ägarkrets inför nästa års notering. Några dokument kommer dock inte att publiceras publikt, utan de som är intresserade får kontakta bolaget.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss