Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 mars 2012

Det svenska spelföretaget King.com siktar på Nasdaq

Det svenska spelföretaget King.com siktar på Nasdaq


Det svenska spelföretaget Midasplayer, mer känt som King.com, siktar på en börsnotering på Nasdaq under nästa år.


Fakta:

De ansedda venture capital-företagen Apax Partners och Index Ventures investerade år 2005 43 miljoner dollar i King.com.

Det svenska spelföretaget King.com, som har sin juridiska hemvist i Storbritannien under namnet Midasplayer.com Ltd, förbereder sig för en eventuell börsnotering på Nasdaq under nästa år enligt Techcrunch.

Företaget grundades år 2003 och blev snabbt framgångsrika med sin spelportal Midasplayer med underhållande webbspel. Spelen var av typen skillgames, dvs där man satsar en liten slant pengar och antingen vinner eller förlorar pengar beroende på hur skicklig man varit jämfört med en annan spelare.

Det tål att uppmärksammas att företagets etablering, med fungerande affärsmodell, var väldigt imponerande år 2003. Den glada it-hajpen hade imploderat ett par-tre år tidigare och det var en tid då internetanvändare ännu inte brukade öppna plånboken för att spela spel på nätet.

Skillgames, eller skicklighetsspel om pengar, är lagligt i Sverige, men Storbritanniens mer positiva inställning till spel om pengar på nätet var nog ändå anledningen till att företaget fick sin juridiska hemvist där och inte i Sverige.

Företaget kändes under många år väldigt imponerande, men började kännas lite mindre häftigt när spel på Facebook fick en explosiv tillväxt. Men under 2011 tog företaget steget in på Facebook med spelet Bubble Witch Saga och fick en omgående framgång. Spelet har nu 16,7 miljoner aktiva månatliga användare. Igår blev det även känt att King.com köper den svenska mobilspelsutvecklaren Fabrication Games, vilket sannolikt ska ses som en byggsten för att även ta företagets spel till mobilen.

De ansedda venture capital-företagen Apax Partners och Index Ventures investerade år 2005 43 miljoner dollar i King.com. Nu sägs King.com förbereda sig för en eventuell börsnotering på Nasdaq under 2013. Företagets VD Riccardo Zacconi anpassar nu den interna finansiella rapporteringen för stämma överens med kraven för en börsnotering och letar även efter lämpliga styrelsemedlemmar i Silicon Valley-kretsar.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Seamless Distribution System vid spridningsemission

Intervju med vd för Seamless Distribution System vid spridningsemission

Intervju med vd för Seamless Distribution Systems som presenterar verksamheten i samband med en spridningsemission. SDS, Seamless Distribution Systems AB, är ett svenskt mjukvaruföretag som tillhandahåller lösningar och tjänster för digital försäljning och distribution till privatpersoner genom mobiloperatörer i tillväxtländer. Företaget erbjuder sina företagskunder en komplett lösning för digital distribution och hantering av elektroniska transaktioner. SDS förvärvade eServGlobal i juli 2019. SDS-koncernen nu har kunder i alla delar av världen i mer an 50 länder och når över 500 miljoner mobilanvändare genom mer an 2 000 000 aktiva forsaljningsstallen. SDS har cirka 220 anställda i Sverige, Frankrike, Rumänien, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Indonesien, Sydafrika, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Följ oss