Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 juli 2012

De 10 populäraste teknik-aktierna bland amerikanska hedgefonder

De 10 populäraste teknik-aktierna bland amerikanska hedgefonder


Insider Monkey har bearbetat de amerikanska hedgefondernas obligatoriska rapporter och sammanställt de 10 populäraste teknik-aktierna. Det är många namn vi känner igen.


Meena Krishnamsetty på Insider Monkey har gått igenom de senaste 13F-rapporterna, de rapporter som amerikanska hedgefonder varje kvartal måste lämna in till myndigheterna om sina innehav. Nedan är de 10 populäraste teknik-aktierna bland amerikanska hedgefonder, så som det såg ut den sista mars.

1. Apple - Den populäraste aktien bland hedgefonder i USA. Företaget behöver knappast någon närmare introduktion med tanke på hur synliga produkterna är. 134 hedgefonder äger aktier i Apple.

2. Google - Världens största sökmotor och annonsföretag, med en hel skog av ytterligare tjänster. 115 hedgefonder äger aktier i Google, vilket är 5 fler än kvartalet innan.

3. Microsoft - Företaget upplevs som tråkigt och stagnerat, men tjänar mängder av pengar och ger utdelning. 103 hedgefonder äger aktier i Microsoft.

4. Qualcomm - Telekom-företag som levererar många av de system som vi inte ser. 78 hedgefonder äger aktier i Qualcomm.

5. Cisco - Levererar många av de system som driver tjänster. Ett P/E-tal på 12 och en stor kassa i balansräkningen. 66 hedgefonder äger aktier i Cisco.

6. Yahoo - Det problemfyllda internetföretaget som precis sparkat sin VD och rekryterat en ny från Google. Antalet hedgefonder som äger aktier har minskat, men det är fortfarande 60 stycken som har innehav.

7. Oracle - Företaget har ett P/E-tal på 15, men räknat på prognosen för kommande rapport så sjunker P/E-talet till 10. 59 hedgefonder äger aktier i Oracle.

8. EMC - Handlas lite mer som ett tillväxtföretag med ett P/E-tal på 20, men vinstprognosen tar ner P/E-talet till 12. 56 hedgefonder äger aktier i EMC.

9. Intel - Gör många av de chips som sitter i alla möjliga tekniska prylar. Dagens kurs ger en utdelning på 3,3 %. 50 hedgefonder äger aktier i Intel.

10. Baidu - Den stora kinesiska sökmotorn handlas till ett P/E-tal på 33. 47 hedgefonder äger aktier, vilket är 4 fler än kvartalet innan.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss