Christopher Engman – entreprenör, investerare och megadeals

En intressant intervju med Christopher Engman i Affärsvärldens podcast. Han är en entreprenör som framgångsrikt sålt flera företag. Han har även blivit investerare, där han ofta engagerar sig i bolagen. Han var med i Climeon och har nu investerat i Pumped Hydro Storage.

En intressant intervju med Christopher Engman i Affärsvärldens podcast. Han är en entreprenör som framgångsrikt sålt flera företag. Han har även blivit investerare, där han ofta engagerar sig i bolagen. Han säger i intervjun att han investerar i onoterade bolag och är med fram till en notering.

Kopplingen till aktiemarknaden är två bolag. Han investerade i Climeon i ett par omgångar och var under två år anställd som Chief Revenue Officer och Chief Marketing Officer. Nu är han huvudinvesterare i Pumped Hydro Storage som ska notera sig inom några år.

Men det intervjun verkligen handlar om är megadeals. Christopher Engman har nämligen under flera år studerat hur företag arbetar och måste arbeta för att göra stora affärer. Det han säger är att säljprocessen för stora affärer är helt annorlunda jämfört med affärer av mer normal storlek, och går sedan igenom flera exempel på hur företag måste arbeta.

 

 

Lyssna även på: Ett samtal om marknaden för gym

Pumped Hydro Storage Sweden AB

Pumped Hydro utvecklar en teknologi för att möta energisystemets utmaningar, för att resurseffektivt lagra energi då det finns ett överskott, för att sedan kunna utnyttja den när behovet är större eller när det uppstår en bristsituation.