Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 juli 2013

Candy Crush Saga drar in miljontals kronor per dag

Candy Crush Saga drar in miljontals kronor per dag


Det svensk-brittiska spelföretaget King drar in miljoner varje dag på sitt spel Candy Crush Saga. Enbart i USA på iPhone och iPad kommer det in 4,3 miljoner kronor, per dag.


Vi skrev nyligen om att det framgångsrika svensk-brittiska spelföretaget King (Midasplayer) har anlitat banker för att förbereda en börsnotering, vilket är helt i enlighet med vad företaget sa under 2012.

De flesta personer har spelat eller sett någon spela något av Kings spel på Facebook, mobilen eller surfplattan. Spelen är så populära att man nästan måste ha bott i en grotta för att ha lyckats missa dem.

Spelen är gratis att spela och de flesta betalar aldrig några pengar. Men vill man ha lite extra hjälp på svåra nivåer så kan man köpa sig några extra specialgodisar, bubblor och extradrag. Och det är en affärsmodell som fungerar bra.

Enligt data från ThinkGaming så drar Kings spel Candy Crush Saga in 4,3 miljoner kronor per dag. Om den nivån håller i sig under ett år så är det över 1,5 miljarder kronor. Och som om detta inte vore nog så avser dessa siffror endast Candy Crush Saga på iPhone och iPad, i USA. Dvs det inkluderar inte resten av världen, Android-mobiler och Facebook.

När det gäller Facebook så kom det för några dagar sedan lite andra intressanta siffror. King har, för alla sina spel, 150,2 miljoner aktiva användare per månad på Facebook. Vilket gör att King intar förstaplatsen och knuffar ner Zynga till en andraplats.

Nu kan man ju tycka att Zynga inte är något bra exempel att jämföra sig med, med tanke på företagets problem. Men det är också här det blir intressant. Zynga blev stort via spel på Facebook på datorer, men körde sedan fast när användarna blev mobila. King däremot har tagit det steget väldigt framgångsrikt, vilket de ovan nämnda miljardintäkterna är ett tydligt exempel på.

Läs även:

Det svenska spelföretaget King.com siktar på Nasdaq

Midasplayer har anlitat banker för en börsnotering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Offentliga Hus

IPO-intervju med vd för Offentliga Hus

Intervju med Fredrik Brodin, vd för Offentliga Hus, i samband med fastighetsbolagets IPO på First North. Offentliga Hus är ett fastighetsbolag med fokus på samhällsfastigheter, där hyresgästerna till övervägande del, direkt eller indirekt, utgörs av offentliga verksamheter. Bolaget är geografiskt fokuserat på större och medelstora städer i Sverige.

Följ oss