Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 november 2011

Brighter har fått en order värd 24,5 miljoner kronor

Brighter har fått en order värd 24,5 miljoner kronor


Brighter är ett företag som utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Nu har företaget fått en riktig genombrottsorder värd 24,5 miljoner kronor.


Fakta:

Brighter planerar att lista sig på Aktietorget. Företagets nyemission på 8,5 Mkr stänger den 15 december 2011.

Rubin Medical har lagt en första order om 5000 stycken Brighter One för den nordiska marknaden, en produkt för egenvård av diabetes som lanseras i slutet av 2012.

"Vi är verkligen ivriga att få börja marknadsföra Brighter One i Norden" säger Mikael Cederhag, grundare och ägare av Rubin Medical.

Värdet på affären gäller inte bara själva produkten Brighter One, utan även blodsockertester till denna. Vid normal användning förbrukar en användare av Brighter One mellan 2-15 blodsockertest om dagen. En försiktig prognos enligt Brighter ger att ordern beräknas generera en omsättning på åtminstone 24,5 miljoner kronor över en period av drygt 24 månader.

"Det glädjer mig att ha första ordern på plats och jag längtar verkligen efter att få skeppa ut den så snabbt som möjligt. Enkom med denna order i ryggen vet vi att vi kommer stå på stadiga ben direkt." säger Truls Sjöstedt VD.

På de nordiska marknaderna finns det ungefär 1,5 miljoner diabetiker och närmare 500 000 beräknas vara insulinbehandlade. Brighter räknar med att få ytterligare 25.000 användare av Brighter One på den Nordiska marknaden under de två första åren.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss