Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 oktober 2011

Brighter förlänger emissionsperioden

Brighter förlänger emissionsperioden


I och med att Brighter inte lyckats få in teckningssedlar för miniminivån på sin nyemission, har bolagett valt att förlänga teckningstiden till 15 december.


Fakta:

Brighter utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Det är ett STING Alumni-bolag. Finansiering har kommit från statliga och institutionella investerare såsom ALMI, Innovationsbron, KAS Innovationsfond (en verksamhet inom Karl-Adam Bonniers stiftelse) samt privata investerare.

- "En tredjedel av minibeloppet har kommit in i teckningssedlar, och ungefär 60% av dessa är på 2000 aktier eller mindre. Så nu lägger vi i en högre växel och ser till att vi träffar minst 2 gånger så många människor som vi gjort hittills för då ska vi nå fram hela vägen" säger Gert Westergren, styrelseordförande.

- "Jag skulle vilja uppmana alla som sett oss att hjälpa oss sprida ordet till vänner och diabetiker, berätta om oss och vad vi vill göra. För min del personligen handlar det inte bara om att jag är övertygad om att det är en bra produkt, utan även om att här finns en möjlighet att bidra till enklare vård och faktiskt hjälpa till att förbättra världen" säger Truls Sjöstedt, VD.

Under perioden fram till 15 december finns det en möjlighet att teckna aktier i Brighter. Efter introduktionsemissionen kommer Brighter att listas vid AktieTorget. Observera att Brighter förbehåller sig rätten att stänga emissionen så snart den är fulltecknad.

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss