Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 februari 2016

Bra aktier efter börsnedgången

Bra aktier efter börsnedgången


De senaste veckorna har det varit skakigt på marknaden och många aktiekurser har gått ner. Men nedgångar kan också ge bra köplägen och vi har sammanställt ett antal aktier som analytikerna anser är köpvärda efter nedgången.


Carlsberg - Bryggerijätten får en köprekommendation av Danske Bank, som justerar upp riktkursen från 570 till 650 danska kronor. Tidigare var rekommendationen behåll.

Kambi - Det svenska spelservicebolaget höjer Danske Bank till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs rejält från 124 kr till 203 kr.

Betsson - Placera lyfte fram spelbolaget som en köpvärd aktie för några dagar sedan efter att den gått ner med 30 % i år. Aktien har sedan dess gått upp något, men har en bra bit kvar till priset vid årets början.

Autoliv - Affärsvärlden lyfter fram bilsäkerhetsföretaget som en köpvärd aktie med en riktkurs på 1050 kr på ett års sikt. Tidningen skriver att Autoliv är ett kvalitetsbolag med en stark marknadsposition, bevisad intjäningshistorik och goda tillväxtutsikter.

Novo Nordisk - Affärsvärlden ger nordens tyngsta läkemedelsbolag en köprekommendation med riktkursen 392 danska kronor. Bolaget har sänkt sin vinstprognos när konkurrensen hårdnat inom diabetesvården, vilket skapat en svacka som ger köpläge. De kortsiktiga motgångarna och en allmän oro för hårdare regler inom det amerikanska sjukvårdssystemet skymmer de fortsatt ljusa framtidsutsikterna för prestigebolaget anser tidningens analytiker.

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss