Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 juli 2013

BofA: H&M en bra aktie att köpa

BofA: H&M en bra aktie att köpa


Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för H&M-aktien till Köp. Banken tror att tillväxten tar fart igen under andra halvåret.


Fakta:

H&M, grundades i Sverige år 1947. VD är Karl-Johan Persson och styrelseordförande Stefan Persson.

Här på hemmaplan pratas det en del om att H&M har kört fast. Tillväxten i klädkedjan H&M har stannat av och ledningen vet inte hur den ska få fart på den igen. Detta samtidigt som satsningarna på bland annat & Other Stories och COS inte lyfter.

Bank of America Merrill Lynch har dock en annan åsikt och höjde idag sin rekommendation för H&M-aktien till Köp.

Huvudorsaken till höjningen är att banken tror att försäljningstillväxten för jämförbara butiker (same store sales) kommer att ta fart igen under andra halvåret 2013. Detta samtidigt som & Other Stories och COS ger stöd till den långsiktiga tillväxten, liksom nya etableringar på mer fragmenterade marknader.

Banken tar även upp ehandeln som H&M har investerat stort i för att komma i kapp konkurrenterna. Där lansering i USA under augusti kan betyda en del.

H&M-aktien steg idag 4,04 % och stängde på 229,30 kr.

Credit Suisse tror på Electrolux-aktien

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss