Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 mars 2021

Blockchain: NFT-marknaden har en explosiv tillväxt

Blockchain: NFT-marknaden har en explosiv tillväxt


NFT står för "non-fungible token" och är en token på en blockkedja, dvs någon form av rättighet där ägandet är registrerat på en blockkedja.


NFT står för "non-fungible token" och är en token på en blockkedja, dvs någon form av rättighet där ägandet är registrerat på en blockkedja. Marknaden har funnits under flera år men har haft en explosiv tillväxt under senare tid. En av de senaste trenderna är att konstnärer säljer digital konst där köparen även får en NFT där äganderätten finns registrerad på en beständig blockkedja. Det kan till viss del jämföras med hur fotokonst fungerar, där fotografen säljer ett begränsat antal fotografier som sedan kan bli värda mycket pengar och säljas på auktioner. Nedan är ett diagram över hur marknaden för konst på blockkedjan har utvecklats, volym per månad.

Storleken på krypto-NFT-konstmarknaden per månad

Musiker har länge klagat på att intäkterna från Spotify och andra streamingtjänster är låga. Nu har flera musiker upptäckt en ny intäktskälla, de kan sälja låtar som NFTs. Varför någon vill betala är en relevant fråga, musiken finns ju redan på Spotify. Men människan har alltid gillat att samla, även på "meningslösa" saker som fotbollskort, många gillar att ge sitt ekonomiska stöd till saker de gillar, det kan vara till allt från den lokala fotbollsklubben till en youtuber som pratar om sin vardag. Rätt paketerat så kan spännande saker uppstå.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Lipigon Pharmaceuticals utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Lipigons läkemedelskandidat Lipisense är av RNA-läkemedelstyp och förhindrar cellernas tillverkning av det sjukdomsfrämjande målproteinet ANGPTL4. Detta sker genom att proteinkodande RNA förstörs redan innan målproteinet hunnit bildas. Målproteinet har en stark genetisk koppling till skadliga blodfetter och relaterade sjukdomar. Lipigon gör en företrädesemission och i samband med detta gjordes denna intervju med vd Stefan K Nilsson.

Följ oss