Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 januari 2013

Biotech-IgG har stigit 2320 % i år

Biotech-IgG har stigit 2320 % i år


Årets absolut största kursraket är Biotech-IgG vars aktie från årets början till och med torsdag har stigit med hela 2320 %.


Fakta:

Biotech-IgG handlas på Aktietorget och hette tidigare Chemel.

Biotech-IgG på Aktietorget stängde år 2012 på 5 öre per aktie och där handeln oftast bara omsatt några tusen kronor per dag.

I tisdags publicerade sedan Biotech-IgG, som tidigare hette Chemel, ett pressmeddelande om att de tecknat ett exklusivt avtal med det amerikanska bolaget Biofire Diagnostics Inc om distribution av FilmArray System, ett användarvänligt diagnostiksystem för sjukvården, bestående av instrument och tillhörande förbrukningsartiklar. Avtalet ger Biotech-IgG ensamrätt till försäljning av FilmArray System på de svenska och danska marknaderna.

Denna nyhet fick fart på aktien. Aktien stod vid torsdagens slut på 1,21 kr. Det är en uppgång på ca 2000 % från priset innan pressmeddelandet publicerades och hela 2320 % sedan nyår. Omsättningen i aktien har också varit hög. Under onsdagen omsattes aktier för 22,8 Mkr och under torsdagen 16,6 Mkr.

Vi får konstatera att de som deltagit i företagets nyemissioner under 2012, som gjorts till 5 respektive 10 öre, har gjort riktigt bra affärer.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Newbury Pharmaceuticals

IPO-intervju med vd för Newbury Pharmaceuticals

Newbury Pharmaceuticals erbjuder en produktportfölj av generika- och specialläkemedel för utvalda marknader. Intervju med vd Lars Minor i samband med bolagets IPO på First North.

Följ oss