Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 april 2020

Bioextrax IPO får en neutral rekommendation av analytiker

Bioextrax IPO får en neutral rekommendation av analytiker


Börsplus analytiker ger en neutral rekommendation till Bioextrax IPO. Den turbulenta omvärlden påverkar.


Bioextrax utvecklar och licensierar ut en teknologiplattform som med bakterier omvandlar organiskt avfall till värdefulla material som bioplast, djurfoder och fibrer. Bolaget gör nu en noteringsemission på det relativt begränsade beloppet 6,47 miljoner kronor till 9,80 kr per aktie. Teckningen pågår t o m den 8 april och aktien noteras sedan på Spotlight den 28 april.

Börsplus har tittat närmare på erbjudandet och ger det 4 av 6 i betyg, vilket ska uppfattas som ett neutralt råd.

"Det kan vara värt att teckna för en investerare i den här typen av bolag. Erbjudandet är dock litet och omvärlden mer osäker än på länge med oljepriskrasch och viruskris. Vem vet hur världen ser ut om drygt 20 dagar när Bioextrax-aktien enligt plan ska börja handlas?"

 

 Se även: Intervju med Bioextrax vd inför notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback efter en trist utveckling sedan noteringen. Bolaget gjorde en IPO i slutet av 2017 till kursen 44 kr och analytikerna var överlag positiva. Men siffrorna utvecklades inte enligt förhoppningarna och aktiekursen närmade sig 11 kr. Men sedan mitten av mars 2020 har aktiekursen tagit fart och stängde på 24,20 kr i fredags. Detta får förmodas vara en konsekvens av att bolagets gamla spel fortsätter att ha spelare samtidigt som bolagets nya spelsläpp på senare tid har visat sig få fotfäste på marknaden. I denna video blir bolagets vd Daniel Hasselberg intervjuad.

Följ oss