Batteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagringslösning för villamarknaden

Noteringskandidaten Nilar har lanserat en ny energilagringslösning för villamarknaden. Har redan integrerats med lösningar från Enequi och Ferroamp.

Nilar, som planerar att notera sig på First North under våren, lanserar ett batterilager för att möta den växande efterfrågan från villamarknaden. Den nya lösningen, som är designad för villaägare som söker efter en ekonomisk och kompakt lösning med unika säkerhetsfördelar, drivs av 6 kWh med Nilar Hydrid-batterier.

”Det moderna hushållet blir alltmer hållbart och självförsörjande, med ökad användning av solenergi och införskaffande av elbilar. Det nya 6 kWh Nilar Energy Compact (EC) Home Box möjliggör lagring av överskott av solenergi som kan användas när efterfrågan är hög eller när som det behövs. Detta gör det möjligt för husägare att öka självförsörjningen av energi, reducera effekttoppar i energikonsumtionen och minimera elnätskostnader. Nilars EC Home Box är ett återvinningsbart energilager som är producerat med 100 procent förnyelsebar energi i Sverige och är designat för att hålla i mer än 20 år.”

Nilar lyfter fram att med en vattenbaserad och flamsäker elektrolyt erbjuder Nilar Hydrid-batterier unika säkerhetsfördelar jämfört med andra alternativ på marknaden.

Det nya energilagret har redan integrerats i kompletta hemmalagringslösningar av energilagerleverantörerna Enequi, som har pratat om att notera sig, och Ferroamp Elektronik, som är noterad på First North. Dessa ”powered by Nilar” system kan enkelt integreras med solpaneler och använder inbyggda kontroll-algoritmer med smart mjukvara för att ge villaägaren en ekonomisk, miljövänlig och säker lösning för dagens energibehov.

Nilar International AB

Nilar utvecklar, tillverkar och säljer nickel-metallhydridbatterier (NiMH). Bolagets batterier har hög kapacitet och framför allt lång livslängd vilket ger en bra kostnadskalkyl. Batterierna lämpar sig för att lagra solenergi i hemmet, för industrier, för att balansera elnätet, för laddning av elbilar. Batteriet lämpar sig inte för bilar och andra mobila applikationer.