Aros Bostadsutveckling får en neutral rekommendation

Aros Bostadsutveckling gör nu en IPO på First North med sina stamaktier. Affärsvärldens analytiker ger en neutral rekommendation.

Aros Bostadsutveckling är sedan tidigare noterat via preferensaktier men nu ska även stamaktierna noteras på First North den 16 juni. Inför detta erbjuds nya och befintliga aktier ut till försäljning. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och kommer fram till en neutral rekommendation.

”Allt som allt ser vi inga direkta skäl att undvika aktien, men inte heller något som lockar tillräckligt för att teckna den. Bostadsutveckling är komplex verksamhet och vi noterar att flera mindre aktörer antingen slagits ut, köpts upp till vrakpris eller skiftat affärsmodell mer mot hyresrätter och egen förvaltning. Om den glödheta bostadsmarknaden håller i sig är det fullt möjligt att vi står inför ett nytt uppsving för alla bostadsutvecklare. Med det sagt är vi neutrala till noteringen av Aros Bostad”


Läs även:

Physitrack får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Acast IPO får en teckna-rekommendation av analytiker

Revolutionrace får teckna-rekommendation av analytiker

Aros Bostadsutveckling AB

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på bostadsutveckling. Affärsidén är att förvärva, utveckla och/eller konvertera kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Aros Bostads geografiska fokus är Mälardalen med särskild inriktning mot Storstockholm.