Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 oktober 2021

Analytiker övervägande positiva till Volvo Cars-noteringen

Analytiker övervägande positiva till Volvo Cars-noteringen


Den välkända biltillverkaren Volvo Cars gör en IPO. Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation medan Privata Affärer rekommenderar att investerare avstår. Dagens Industri ger en tydlig teckna-rekommendation och även Börsveckan är positiva.


Den välkända biltillverkaren Volvo Cars gör en IPO och noterar sig sedan på Nasdaq Stockholm den 29 oktober. Intervallet för priset per aktie var 53-68 kronor och har nu fastställts till 53 kronor. Hur ska då en investerare agera?

Privata Affärer - Teckna ej

Privata Affärer ser både faktorer som talar för och mot erbjudandet men landar i en teckna ej-rekommendation.

“Kortsiktigt borde aktien kunna få en bra start med 11 banker som säljer in aktien, men sammantaget blir upplägget ett mellanting. Det är varken svindyrt eller ett fynd, varken högsta eller lägsta risken när det gäller typen av aktie. Långsiktiga och försiktiga investerare håller sig därför undan tills vidare.”

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärldens analytiker ser positiva och negativa saker med Volvo Cars och hur mycket av Polestars värdering som ska räknas in är osäkert, men man landar i teckna-rekommendation.

“Samtidigt ser vi relativt goda chanser att ett mer optimistiskt scenario spelar ut i Volvo Cars. Så vi lutar åt att teckna. Det är ändå inget given slutsats mot bakgrund av riskerna som är förknippade med att vara stenhårt fastspänd i baksätet när kinesiska intressen styr. Samt att värderingarna i elbilssektorn är svajiga. Men ska vi sätta ned foten blir det på gaspedalen, teckna Volvo Cars”

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri ser risker som ett kinesiskt ägande, ett stort spann i teckningskursen och företaget är mitt i ett teknikskifte. Slutsatsen är dock att prislappen är så pass låg att det är en given rekommendation att teckna.

"Men tillväxten är fin, varumärket bra och balansräkningen stark. Värderingen är så attraktiv att det borde vattnas i munnen på vilken värdeinvesterare som helst."

Börsveckan - Teckna

Börsveckan ger rådet att teckna då man anser att prislappen är tillräckligt attraktiv.


Läs även:

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till SHT:s noteringserbjudande

Solenergi växer kraftigt i Kina - Advanced Soltech genomför nyemission

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Newbury Pharmaceuticals

IPO-intervju med vd för Newbury Pharmaceuticals

Newbury Pharmaceuticals erbjuder en produktportfölj av generika- och specialläkemedel för utvalda marknader. Intervju med vd Lars Minor i samband med bolagets IPO på First North.

Följ oss