Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 september 2021

Analytiker avråder från Occlutechs IPO

Analytiker avråder från Occlutechs IPO


Occlutech gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker anser att värderingen är hög och avråder från att teckna.


Occlutech har utvecklat en serie produkter som med minimala kirurgiska ingrepp åtgärdar bland annat medfödda hjärtfel. Bolaget gör nu en IPO som består av nya aktier för 964 Mkr och 145 Mkr i befintliga aktier. Företaget noteras sedan på First North den 29 september. Hur ska då en investerare agera?

Fjärde AP-fonden samt SEB Investment Management har åtagit sig att förvärva depåbevis i erbjudandet för ett belopp om totalt cirka 400 Mkr.

Affärsvärlden - Teckna inte

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna erbjudandet från Occlutech. Man anser att bolagets tillväxt inte sticker ut jämfört med liknande snabbväxande hälsobolag och att värderingen är hög.

"Men handen på hjärtat är värderingen hög. Risken i förhållande till avkastningspotentialen är ofördelaktig. Vi föredrar hellre Photocure eller Bonesupport"


Läs även:

Tre noteringserbjudanden som pågår nu

Analytikerna positiva till CTEKs noteringserbjudande

Skilda råd från analytiker om Cary Groups börsnotering

6 kommande noteringar under hösten

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Compodium

IPO-intervju med vd för Compodium

Compodium är ett teknikföretag verksamt inom säker digital kommunikation, med fokus på företag som ställer höga krav på IT-säkerhet och mötesintegritet. Compodium gör nu en IPO på First North. Här blir vd Charlotte Berg intervjuad om verksamheten.

Följ oss