Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 juni 2019

Analytiker - Teckna inte Hästkällaren inför noteringen

Analytiker - Teckna inte Hästkällaren inför noteringen


Hästkällaren står inför en notering på NGM Nordic-MTF. SvD Börsplus ger rådet att inte teckna några aktier i emissionen.


Hästkällaren är en svensk återförsäljare av utrustning till hästar och ryttare samt kringprodukter till hästar, skötsel av hästar och ridsport. Företaget gör nu en nyemission på 15,2 miljoner kronor inför en notering på NGM Nordic-MTF den 11 juli.

SvD Börsplus har tittat närmare på erbjudandet och ger rådet till sina läsare att inte teckna.

"Hästkällaren verkar vara ett bolag med stora ambitioner med både internationell expansion och utveckling av sidotjänster så som bolagets app Hästdagboken. Det gillar vi. Konkurrensen på marknaden är dock hård och risken hög. Att gå från ett ”källarföretag” till att bli en etablerad e-handelsaktör i Sverige är en tuff utmaning"

"Många e-handlare har bevisligen svårt att tjäna pengar. Vi ser inga särskilda skäl till att teckna aktien, annat än om man tror något i stil med vårt optimistiska scenario. Men det är långt ifrån vårt huvudscenario. Rådet blir teckna ej"

Läs även: Analytiker rekommenderar Mentice inför noteringen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Carbiotix - Intervju inför notering på Spotlight

Carbiotix - Intervju inför notering på Spotlight

Carbiotix utvecklar produkter och läkemedel som ökar produktionen av nyttiga bakterier från tarmen, för att bromsa den stigande kurvan av metabola och kroniska sjukdomar, till nytta för många människor och med stor marknadspotential. Genom att stabilisera tarmfloran och få den att producera rätt mängd metaboliter är förhoppningen att många av dessa sjukdomar kan förebyggas och behandlas. Intervju med vd Kristofer Cook i samband med bolagets IPO på Spotlight Stock Market.

Följ oss