Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 juni 2015

Alimak ett kvalitetsbolag inför börsnotering

Alimak ett kvalitetsbolag inför börsnotering


Alimak står inför en börsnotering och i samband med det bjuds aktier ut till investerare. Detta är vad analytikerna säger om erbjudandet.


Alimak erbjuder säkra och effektiva vertikala transportlösningar till kunder inom byggindustrin och andra branscher. Vill man göra förklaringen enklare så kan man säga att bolaget erbjuder hissar till byggarbetsplatser.

Alimak noterar sina aktier på Stockholmsbörsen den 17 juni och inför det säljer ägarna befintliga aktier till ett pris som sätts inom intervallet 80-95 kr. Teckningstiden stänger den 15 juni. Nedan kan du läsa vad analytikerna säger.

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri kallar hisstillverkaren Alimak för ett höglönsamt kvalitetsbolag med intressanta tillväxtplaner, och som dessutom har flera olika saker som gör bolaget tilltalande, inte minst att eftermarknaden är stor. Rådet är att teckna, men aktien är inte billig. Analysen avslutas med

“Det ger ett p/e-tal på 18. Inget fynd för ett nytt börsbolag med cyklisk karaktär men kvalitetsbolag med en stor och lönsam eftermarknad säljs aldrig billigt. Utpräglade konjunkturpessimister avstår, andra bör teckna.”

Placera - Teckna

Placera rekommenderar investerare att teckna och skriver bland annat

"Bygghisstillverkaren Alimak kommer till börsen med en relativt hög prislapp. Bolaget har dock en stabil och lönsam verksamhet med intressanta tillväxtutsikter."

"Alimak har sedan tidigare en stark position inom premiumsegmentet men utvecklingen inom Construction Equipment i början av året visar att det finns mer att hämta ur mellansegmentet, inte minst på tillväxtmarknaderna i Asien. Det skapar intressanta möjligheter för framtiden och sammantaget tycker vi att Alimak är en aktie värd att teckna."

Johan Thorén - Teckna

Johan Thorén, förvaltare på Strand Kapitalförvaltning, talar sig i EFN Börslunch varm för Alimak. Han gillar hela affärsmodellen och gillar bolagets management. Affärsmodellen där majoriteten av bolagets intäkter kommer från eftermarknaden, "...det är mummma.".

Läs även:

Analytiker om Nordax erbjudande inför börsnoteringen

Teckna Pandox-aktier inför börsnoteringen

Collector köpvärd inför notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss