Africa Oil mot en riktig börsnotering

Först fyllde Africa Oil en nyemission på 3 miljarder kronor på två timmar, nu siktar ledningen på att aktien ska noteras på riktiga börser.

Oljebolaget Africa Oil som ingår i Lundin-sfären tar nu sitt andra stora steg framåt på kort tid. För två veckor sedan inledde Africa Oil en nyemission och efter endast två timmar var hela emissionen fylld, på nästan 3 miljarder kronor. Ett stort styrketecken.

I helgen rapporterade Dagens Industri att Africa Oil tar nästa stora steg framåt som kommer att göra aktieägarna glada. Aktien handlas idag på Toronto Venture Exchange och First North, två marknadsplatser för relativt sett något mindre tillväxtbolag. Nu tar styrelsen avstamp för att handeln i aktien ska flyttas till riktiga börser, till Torontobörsen i Kanada och till Stockholmsbörsen här i Sverige.

För privatpersoners handel blir det ingen skillnad, men med en riktig börsnotering kan betydligt fler institutioner köpa aktier, vilket nästan alltid är positivt för värdering och kapitalanskaffning. Vanligtvis kan nämligen inte större institutioner köpa aktier på marknadsplatser så som First North, utan endast aktier som handlas på en fullvärdig börs.

Läs mer: Företag i Lundin-sfären

Africa Oil Corporation

Africa Oil prospekterar efter olja på Afrikas horn. Bolaget ingår i Lundin-sfären.