Affärsvärlden säger köp internetoperatören på Aktietorget

I onsdagens utgåva av Affärsvärlden ger tidningens analytiker en köprekommendation till Bahnhof, internetoperatören som är noterad på Aktietorget. Rabatten relativt konkurrenterna DGC och Comhem betraktas som omotiverat hög.

Historiken med stigande vinster och stabil direktavkastning gör att värderingen fortfarande är attraktiv i internetoperatören Bahnhof, anser tidningen Affärsvärldens analytiker. Rabatten relativt konkurrenterna DGC och Comhem betraktas som omotiverat hög. Att några större institutionella investerare hittat till aktien under det senaste året, trots noteringen på Aktietorget, lyfts också fram som ett gott tecken rapporerar Direkt, inte minst genom att det borgar för mer genomlysning.

Affärsvärlden rekommenderar köp, trots att aktien redan har gått upp 30 % i år. Riktkursen för aktien sätts till 110 kr på ett års sikt, vilket kan jämföras med att aktien på tisdagen stängde på 89,50 kr.

Läs fler aktieanalyser

Bahnhof AB

Bahnhof erbjuder internet- och telefonitjänster till privatpersoner och företag, samt är en stor aktör inom hosting (serverdrift med totalansvar) och co-location i serverhallar.