Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 november 2020

Affärsvärlden känner ingen entusiasm för Renewcells IPO

Affärsvärlden känner ingen entusiasm för Renewcells IPO


Renewcell står inför en notering på First North och Affärsvärlden har tittat närmare på IPO-erbjudandet och känner ingen entusiasm för det.


Renewcell gör textilråvara av kläder som lämnats för återvinning. Bolaget noteras på First North den 26 november och inleder sitt noteringserbjudande på måndag, som består av en nyemission på 800 Mkr och en möjlig överteckning på 120 Mkr i form av befintliga aktier.

Affärsvärlden ger erbjudandet 4 av 6 i betyg vilket innebär en neutral rekommendation. Tidningen anser att uppbackningen är imponerande och konstaterar att kunderna vill ha produkten och att verksamheten genomgått många värdehöjande steg. Men lyfter samtidigt fram att det svåra nu återstår "...att visa att den industriella processen och ekonomin håller.". Affärsvärlden tycker att värderingen är lite väl hög och känner ingen entusiasm för erbjudandet.

Se intervju med Renewcells vd.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med nyckelperson på Gigger

Intervju med nyckelperson på Gigger

Intervju med Claes Persson, en nyckelperson på Gigger som noterades på Spotlight under hösten 2020. Gigger har en plattform för frilans-, konsult- och andra verksamheter med många timanställda, exempelvis inom hotell-och restaurangnäringen.

Följ oss