Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

5 september 2020

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Curasights IPO

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Curasights IPO


Curasight gör en IPO på Spotlight Stock Market och Affärsvärlden har analyserat erbjudandet och ger det en teckna-rekommendation.


Curasight är ett kliniskt fas II-bolag som bygger på mer än ett decennium av forskning vid Rigshospitalet och Köpenhamns universitet. Tillsammans med ett vetenskapligt team har professor Andreas Kjaer utvecklat konceptet för PET-avbildning baserat på receptorn uPAR, en känd biomarkör för canceraggressivitet. Curasight gör nu en noteringsemission på 32,7 miljoner danska kronor och noterar sig på Spotlight den 8 oktober. Priset är 115,20 DKK per unit, vilket motsvarar 14,40 DKK per aktie och teckningsperioden pågår t.o.m. 17 septemeber. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden har gjort en analys av erbjudandet och kommer fram till ett betyg på 5 av 6 vilket innebär en teckna-rekommendation. Affärsvärlden betonar dock att risken är hög.

"Mycket talar för Curasight. Seriöst och kompetent folk äger och leder bolaget. Flera studier har bevisat att konceptet fungerar och marknaden är stor. Addera till det den småbolagshausse som råder så finns goda odds för en bra notering."

 

En video på 3 minuter där Curasight presenteras.


Läs även:

Analytiker ger teckna-rekommendationer till Exsitecs IPO

Analytiker är positiv till Spotlight Groups IPO

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss