Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 juni 2021

Affärsvärlden avråder från Codemills notering

Affärsvärlden avråder från Codemills notering


Codemill avslutar idag en noteringsemission på 54,6 Mkr. Affärsvärldens analytiker ger rådet att inte teckna.


Codemill är ett teknikbolag som erbjuder mjukvaruutveckling och tekniska tjänster för video- och mediebolag. Bolaget avslutar idag en noteringsemission på 54,6 Mkr och noterar sig sedan på First North den 18 juni. Erik Penser Bank har åtagit sig att, för kunders räkning, teckna aktier till ett belopp om 24 Mkr. Men hur ska övriga investerare göra?

Affärsvärlden - Teckna inte

Affärsvärlden ger rådet att investerare avstår från Codemills erbjudande. Bolaget är mitt uppe i en omställning från att vara ett konsultbolag till att bli ett produktbolag, men för den prislapp som är satt på erbjudandet så har bolaget inte kommit tillräckligt långt i den omställningen anser Affärsvärldens analytiker.

"Ytterligare minus är att bolaget ser ut att ligga en bra bit efter konkurrenten Frame.io som har stora mängder kapital i ryggen och en gedigen användarbas. Vidare finns det risk för att Adobe själva utvecklar funktionalitet som konkurrerar direkt med Codemill. Då skulle lite användning finnas för bolagets produkt. Rådet blir att ej teckna denna nyintroduktion."


Läs även:

6 kommande noteringar denna månad

USWE Sports notering får en neutral rekommendation av analytiker

Physitrack får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Acast IPO får en teckna-rekommendation av analytiker

IPO-möjlighet: Här är tech-bolaget som med satelliter kopplar upp otillgänglig miljö

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss