Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 januari 2021

Abera Bioscience IPO får teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Abera Bioscience IPO får teckna-rekommendation av Affärsvärlden


Abera Bioscience är ett vaccin- och bioteknikbolag som gör en IPO på Spotlight. Affärsvärlden har analyserat erbjudandet och ger en teckna-rekommendation.


Abera Bioscience är ett vaccin- och bioteknikbolag som utvecklar vacciner baserat på en egenutvecklad och patenterad plattform, BERA. Bolaget fokuserar på två huvudområden – pneumokocker och immunonkologi.

Nu gör man en noteringsemission på 24,1 Mkr till 6,90 kr per aktie med sista teckningsdag den 2 februari och sedan noterar man sig på Spotlight den 24 februari. 75 procent av noteringsemissionen är tecknad på förhand. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och ger det 5 av 6 i betyg vilket ska tolkas som en tecknarekommendation. Man lyfter som alltid fram att det är hög risk i denna typ av bolag.

"På pluskontot finns mycket stor potential tack vare bolagets fokus på stora indikationer. Dessutom sker affärer inom vaccinområdet redan i tidig fas, innan fas 1. Det öppnar möjligheter att Abera ska bjuda på något riktigt fint i relativ närtid. Deras huvudkandidat är inriktad mot en stor marknad och det finns naturliga affärspartners. För placerare som accepterar den höga risk som är involverad i den här sortens bolag blir rådet att teckna"

Se även: Abera Bioscience förklarat på 4 minuter

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vide vd för Ekobot

IPO-intervju med vide vd för Ekobot

Intervju med Erik Jonuks, vice vd för Ekobot, i samband med bolagets IPO på First North. Bolaget utvecklar autonoma robotar för jordbruket, med fokus på radodlade grönsaker.

Följ oss