Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 oktober 2020

7 företag som ska notera sig under 2021

7 företag som ska notera sig under 2021


Sju företag som ska notera sin aktier under 2021 är Yaytrade, dLab, Hemply, A3P Biomedical, Hexicon, Synartro och ImmuneBiotech.


Yaytrade - En marknadsplats där användare kan sälja och köpa second hand-kläder och livsstilsprodukter från privatpersoner, influencers och företag. I mitten av oktober 2020 meddelade Yaytrade att de ska göra en pre-IPO inom kort där redan Jinderman & Partners AB & JJV Invest AB tagit lead, samt att man siktar på en notering på First North under första halvåret 2021. Du kanske känner igen bolaget då de tidigare fört samtal om samgående med både dotterbolag till Odd Molly och med Mandel Design.

dLab - Erbjuder en lösning som gör att kunderna kan driva sina elnät bättre och på mer effektiva sätt. I början av oktober 2020 meddelade dLabs att de har utsett Erik Severin till ny vd och att de ska börsnoteras under 2021. Realtid, med hänvisning till Rapidus, skriver att noteringen ska ske under första halvåret 2021.

Hemply - Säljer CBD-hampaprodukter, så som CBD-olja. Grundat av den välkända entreprenören Pingis Hadenius. Bland investerarna återfinns David BonnierAmaury de Poret och Robert Ahldin. Hadenius berättade i veckan i Breakit Live att de siktar på en notering under 2021.

A3P Biomedical - Har som ambition att radikalt förbättra diagnostik och behandling av prostatacancer. Bolagets ledande produkt är Stockholm3, ett kliniskt och kommersiellt validerat blodprov för tidig upptäckt av behandlingskrävande prostatacancer, som tagits fram av forskare vid Karolinska Institutet. Bolaget tog denna månad in 110 Mkr och siktar på en notering under fjärde kvartalet 2021.

Hexicon - Utvecklar vindkraftsplattformar för vindkraft till havs. Bolaget gör nu en kapitalanskaffning och förbereder sig för en notering på First North under 2021. Se intervju med vd

Synartro - Använder befintliga läkemedel med bevisad effekt för att utveckla en förbättrad läkemedelsbehandling av knäartros. Under oktober 2020 gör företaget en nyemission och skriver då även att en IPO ska göras under 2021.

ImmuneBiotech - Upptäcker och utvecklar probiotika för terapeutisk effekt baserat på mjölksyrabakterier. Shahram Lavasani, grundare och vd på ImmuneBiotech, sade i september 2020 att de siktar på att notera sig på First North inom 1-1,5 år. Detta enligt Realtid som refererar till nyhetstjänsten Rapidus. Bolaget har precis fått patent godkänt i USA för sitt probiotiska kosttillskott GutMagnific. Bolaget har i samband med detta öppnat en finansieringsrunda på 13 Mkr.


Läs även: 6 företag som ska notera sig på Stockholmsbörsen under 2020

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss